Saturday, November 6, 2010

.kisah petang sabtu.

.salam korang.

.petang tadi aku tengah sebok la setting blog aku nih. sana-sini nak kene tambah buang. pening kepala aku. tengah aku syok-syok and bergaduh dengan internet yang lambat serta lembap tuh, setting aku punye blog ni tetibe aku dengar bunyi dentuman yang tak berapa nak kuat. "gedebukkkkkkkkk". macam bunyi buah durain jatuh pun ada. aku pun pelik la. mula-mula wat don't know la kan. sebab concentrate men'setting' blog CCP aku ni. selang 5 saat lepas tuh aku pun tergerak hati la nak tengok kat luar what happen. u know wat happen. Ya Allah. Excident!!!!!!!!!!!!!!!! kereta proton iswara melanggar tiang lampu tepi jalan kat flat perumahan aku duduk ni. perghhhhh. apa kes. apa sudah jadi. merayap jugak mata aku ke kiri dan ke kanan mencari sebab musabab kejadian. aikkkkkkk....kat jalan tu takda sesape pon. ada kete tu sebijik je. macam mana leh excident. apa sudah jadi. adakah dia  :

1. mabuk.
2. dia tengah belajar bawak kereta.
3.ngantuk.

sila pilih jawapa yang mana.

tapi yang aku pelik lagi, kereta tu dalam kedudukan 90 darjah kedudukan perlanggarannya (macam ayat kimia pulak). adoi takkan la orang tu excident kat jalan lengang macam tuh sampai berpusing 90 darjah. padahal takde orang kacau dia pon. huhu. boleh jadi eh korang???? ape-ape pun memang teruk jugak la aku tengok. aku malas la nak turun bawah. aku dah la duk tingkat 6. ambil masa lak nak turun. tapi takpe. sebab dalam masa 5 minit dah berpuluh orang datang ke tempat kejadian. seperti biasa, jalan menjadi jammed. ape yang dieorang buat eh : sekadar melihat atau membantu. Prihatin kan rakyat Malaysia. bagus!! tapi yang aku sakit hati ni ada lak sorang mamat ni tgh ambek-ambek gmbr. orang tengah nk sebok selamatkan mangsa, dia dok sebok ambek gmbr. ade ke patut. fuhhh. rasa nak ****** je. 

masa aku nak keluar tadi sempat la aku tengok keadaan/kondisi kete tuh. remuk habis depan kete tuh. cermin depan hancussssssssssssssssss berderai atas tanah. memang teruk. mangsa kejadian aku tak pasti lak macam mana keadaan nya. tak sempat nak bertanya. harap dia selamat. amin. 

4 comments:

imanshah said...

pernah terlibat dengan xcident yang hampir meragut nyawa..huhu

zamdayz said...

.sape? awak ke? tu la kadang-kadang kita dah hati2 tapi sebab orang lain plak leh jadi excident.huhu

AdiE said...

beringat2 la ketika memandu..ingatla org yg tersayang..

~ DanieL AdiE ~

zamdayz said...

@adie

.sama la u. jangan bawak slow-slow. eh salah. jangan bawak laju-laju. :)

Post a Comment