Sunday, November 14, 2010

.pengadil yang tidak adil!

.salam.hola to all.


Geram jugak rasa hati bile tgk match Malaysia lawan China semalam. Bukan geram Malaysia tu kalah. Tapi geram sebab ada segelintir individu yang suka bermain dengan erti keadilan. Apakah? Dah kalau sampai tiga orang yang mendapat kad merah. Kalau macam tuh, ada tak kad merah untuk pengadil? Kalau ada aku nak tayang dulu! Ingat suka-suka ke nak tayang kad merah. Kalau dua-dua pihak sama dapat takpe, tapi masalahnya sebelah pihak tu nampak macam suci sangat. Sampai semua nampak betol! Sangat tidak adil. Kalau dah tak tahu nak jadi pengadil, ambek kelas pengadil balik. Dia lupa kot. Tak pun, dia memang suka warna merah. Atau dia konfius antara kad kuning dgn kad merah (cuba berfikiran positif). Orang macam ni kita boleh buang ke planet lain! Selamat jalan!

[ Ben Williams, 'pengadil' dari Australia ni memang suka tayang kad merah]
*sumber : Kosmo Online


psssssttt: Malaysia kalah badminton kot. Bukan dengan China, tapi dengan Thailand. Apakah ?

12 comments:

Imzainieyzulkipli said...

bagi aku klaka lagi time gol 1 dan ke-2 china x smpi beberapa minit jek..nmpk sgt senang blog gawang malaysia...bte kene ucapkan gudluck gk kt malaysia sb bg performance yg baik..

imanshah said...

china ada 12 player campur ref bro!!

zamdayz said...

@imz:

yup.suka gak smgt dieorg.cuba untuk bertahan. tapi apalah daya dgn 8 pemain je last2 tuh. tambah2 lagi dengan pengadil mcm tu! huhu

zamdayz said...

@iman:

.yup. u r rite bro!

Rozuan Ismail said...

apa lagi,wat page la kami benci reff tuh kt fb..huhu..

zamdayz said...

@rozuan:

u buat la bro!
i malas nk ingat reff tuh!

Syazwana said...

alamak tak tengok la semalam
kalah bape??

AdiE said...

alamak!! kalah??
xpe la..nak wat mcmane dh nak kalah..

~ DanieL AdiE ~

qilamahadi said...

heheh
kita tak tgk la
tapi siang tadi kawan ada cita jugak
wakaka

zamdayz said...

@syazwana:

.kalah 3-0.tgk kejap je semalam. then teros nyampah! haha

zamdayz said...

@adie:

kalah lagi. tapi kalah kali ni agak bermaruah la jugak. naseb bek dieorang boleh tahan emo. kalau tak habis padang tuh kene baling dengan mercun!

zamdayz said...

@qila:

dgr pon sakit dah hati.apatah lagi kalau tgk!huhu

Post a Comment