Wednesday, November 10, 2010

'Entri ...dalam botol'

“Kalau la awak ni perempuan”

Kata-kata dari Ghaus (Wan Raja) ni dah cukup untuk Rubidin (Arja Lee) untuk terus menjadikan ia realiti dengan menukarkan jantinanya dan berubah menjadi Ruby. Dieorang ni bercinta (laki sama laki). Then, bile dah kene tinggal dengan 'laki' die, si Ruby ni jadi Rubidin balik then bercinta dengan perempuan pulak. Konflik, konflik and konflik. Inilah serba ringkas jalan cerita bagi filem '...DALAM BOTOL'. Bagus untuk ditayangkan untuk masyarakat kat luar sana yang semakin terjerumus dengan masalah macam ni. Ada orang kata cinta macam ni boleh kekal selama-lamanya dan ada yang kata tidak. So, bagi korang macam mane dan bagi filem ni macam mana pulak. Filem ni berdasarkan kisah benar, sebenar-benarnya. Kalau nak tahu macam mana pengakhiran sebenar dari kisah benar ni, jangan lupa tonton kat pawagam pada Februari 2011 nanti ye.






'penglihatanku berdindingkan kesal'

'wangianku berbau kesal'


Petang tadi berlangsungnya tayangan eksklusif bagi filem ini di bangunan FINAS yang dihadiri oleh wartawan dan blogger termasuklah yang menulis blog ini. Filem ini agak stereotaip tapi penuh dengan pengajaran dan penyesalan.

Filem arahan Khir Rahman, skrip dan terbitan Raja Azmi dengan memperkenalkan barisan pelakon seperti Arja Lee dan Wan Raja serta dibintangi oleh Diana Danielle, Normah Damanhuri, Ogy Ahmad Daud, Jalil Hamid dan dibantu oleh barisan pelakon yang lain dan akan ditayangkan serentak di pawagam seluruh negara pada Februari 2011.

Luangkan sikit masa untuk tonton filem ni kalau tak mahu menyesal. 






11 comments:

..hizamirahim.. said...

wah.
wah.
pantas !

Qarl said...

best la review ni!!

nk tgk la nnt!

zamdayz said...

@hizami:

malas tangguh2. nanti lupa. susah pulak. (walaupun).

macam klise je aku review.haha

zamdayz said...

@qarl:

.jangan nak ngengada. dah tgk kan td.haha

Puteri Iqa Izyan said...

filem kontroversi aritu nih kan?
ke slp?
hehe

zacky ~786~ said...

wohoo~ cmbest !

fikrie said...

mmg klise... patotnya diselitkan dgn pengalaman penulis... (yg xseberapa itew) zam... plz k... selitkan juga pic2 sendiri... *matila inter-frame* hihi... ape2 pun... syabas... *sila belanja time tgok wayang ini*

AdiE said...

wah! dh siap...
adie pon dh siap..

http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/review-filem.html

Rozuan Ismail said...

wah..kena tgk nih..panas!!

p/s jom komen blog saya

zamdayz said...

@puteri:

.yup. agak kontroversi la. tapi dah lulus untuk ditayangkan. Feb 2011 nant.

mula dulu anu dalam botol.
now jadi ...dalam botol.

zamdayz said...

@zacky:

kalau nak lagi best, g tengok kat panggung nanti. rasa mcm real! haha

Post a Comment