Sunday, November 14, 2010

.pengalaman baru plus plus plus.

.salam semua.hola.


Semalam adalah hari yang sangat mendebarkan bagi aku. Tapi, buka yang pertama lah. Dah banyak jugak melalui hari yang mendebarkan. Tapi, semalam aku rasainya kembali buat kali ke berapa entah. Walaupun dah banyak kali melalui hari yang mendebarkan, tapi semalam tetap masih tidak dapat control keadaan. Last-last baru dapat. Semalam perasaan debar die lain sikit. Tak macam yang aku pernah rasa sebelum. Ye la. Mungkin pengalaman pertama bagi aku. Mungkin bagi sesetengah pihak, ala biasa je lah. Tapi, disebabkan tidak pernah terfikir untuk lalui benda nih, tetiba aku rasa sgt nerves. But, finally aku boleh jugak cool down diri aku. Bak kata kawan aku, 'bersedia untuk beraksi!!' Haha.


Pada minit-minit terakhir aku baru dimaklumkan akan ada photoshoot untuk satu contest yang aku pernah join awal taun nih. Apakah? Baju aku, accessories aku, semua kat hostel kat Tg Malim. Aku kat KL. Last-last, aku pakai cikai je g ke tempat kejadian. Naseb bek penganjur sediakan baju. Lega sikit. 

Aku ngn member memang gemar jugak la photoshoot-photoshoot ni. Tapi, sembarangan je. Untuk sesuka hati dan menghilangkan stress. Erk? Tapi, kali ni nak kene ber'photoshoot' dengan orang yang lebih berpengalaman dari kami yang budak baru belajar. Sblm photoshoot, makeup2 sikit. First time lagi. Muka aku ni tak pernah lagi kene 'faoundation' ke ape ke. Tetibe kene semalam. Haha. First experience bagi aku n kawan aku jugak. Dua orang lagi. 

Aku photoshoot dalam 'sauna' kot bro! Panas! Tapi best tau! Setiap peluh yang mengalir tuh macam mengiringi setiap posing yang aku cuba buat. Haha. Nice! Menarik! Siyes! Aku tak tipu! Even panas dengan peluh yang mencurah-curah, aku rasa macam usaha tu berbaloi jugak. Sangat! Berpanas hujan ni pengalaman pernah dilalui lah. Boleh handle. Tak kesah sangat. Tapi tu lah. Sian kat make up ala-ala simply siti tuh la. Tak sempat nak menjamah muka aku nih, dah terpaksa berundur. Huhu!

Btw, thanx a lot kat PAKWE and his FRIENDS yang dah banyak bantu semalam. Sangat berterima kasih dengan nilai jutaan dan ribuan. Walaupun beliau tak ajar directly, tapi ada sesuatu yang aku dah pelajari secara tak langsung. Pakwe adalah penganjur contest ni. Contest ICON PAKWEKU (http://pakweku.blogspot.com/). Adoi, layak ke aku nih. Huhu.

Ni la die sikit sisipan dari semalam. Masa nih dah lencun dengan peluh. Habis basah semua. Tu yang semua dah terbukak tuh. Pakai selipar je. Cikai habis last-last ni tangkap guna hp je. Camera persendirian tertinggal kat rumah. 

'Budak Baru Belajar'

[Afzam & Zami]


[Adie & Afzam]


pssstttt: eh, nape aku rasa posing aku over plak kat cni.adoi, mata la aku. dah macam patah riuk je aku tgk!

18 comments:

Rozuan Ismail said...

photoshoot ke..huhu..yg mana satu en.cili..haha

zamdayz said...

@rozuan:

eh dah xkenal en cili eh. carik ah! haha

imanshah said...

hensem2

..hizamirahim.. said...

haha.
=.=
terrible betul ah aku.

zamdayz said...

@imanshah:

ye ke? cuba tengok betol-betol! haha

zamdayz said...

@hizami:

don't worry.
u look ok.
aku ni haa yg terrible!
huhu.

chentamiera said...

hensem ;)

ahmad jo said...

wah3.. ada style semuanya... ape2 pun, gud luck n all the best.. ;)

zamdayz said...

@chenta:

erk?
haha

zamdayz said...

@ahmad:

thanx bro!

Puteri Iqa Izyan said...

muke budak baik je sume neh..

*sila perasan :p

Syazwana said...

wah wah wah
glamer gitu
xD

zamdayz said...

@puteri:

erk? haha.
dah tuh, mcm mane jd jahatnya?

zamdayz said...

@syazwana:

glemer ala-ala budak baru belajar lah kan!
haha

Qarl said...

tahniah

hope anda berjaya

zamdayz said...

@qarl:

thanx! qarl ble lagi? haha

AdiE said...

hahaha...U DID WELL ZAM!
i believ ur pictures akn jd superb!!

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/omg.html

zamdayz said...

@adie:

u too adie.
not only me, but us.
hehe

Post a Comment