Wednesday, December 1, 2010

.Kaedah Ringkas Untuk Tambah Berat Badan Tanpa Weight Gain!

Salam..hola semua.

Jeng Jeng Jeng. Hari ni aku nak share sumething ngan korang. Aku baru dapat benda ni tengahari tadi. Masa sembang-sembang ngan kawan aku sorang hamba Allah nih. Dia tanya aku kenapa aku kurus sangat. Aku pun cakap tak tahu. Then, aku tanya la dia balik. Macam mane nak bagi badan aku nih berisi sikit. Macam badan die. Bergetah katanya. LOL!

Then, kondifen nya dia pun bagi tips-tips dia kat aku. Aku pun salin nih. Mane ta0 kan. Nak wat buku ke nanti. Or nak publish kat majalah ke. Hihi. Here are the tips yang bagi kat aku yang aku sempat salin tadi.

  1. Jangan banyak berjalan. Kalau boleh kurangkan. Banyakkan baring. Kalau boleh main laptop pun baring. Jangan duduk. Elakkan katanya.
  2. Bagi yang masih bergelar seorang pelajar tuh, elakkan berjalan. Cari inisiatif untuk kurangkan berjalan kalau nak ke kampus atau ke kelas. Beli motor ke atau guna kereta. Basikal pun elakkan. Sebab kayuh tuh nak guna tenaga.
  3. Simpan tenaga sebanyak mungkin. Elakkan banyak bercakap, ketawa or bergerak. Supaya tenaga dapat disimpan semaksimum yang mungkin.

Itulah sedikit sebanyak tips yang kawan aku share ngn aku tadi. Mudah katanya. Kalau nak dapat badan macam dia. Kenyal and bergetah! Haha!


pssssttttt: Pesanan penaja is fikir masak-masak dulu sebelum buat eh. Hihi.

24 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

nak kurusss.. hehe

KimiCnoL said...

gua nk try r lepas nie..haha

JOM BACE ENTRY BARU
"1.Underground Nasyid??"

AdiE said...

sile cube ye zam..
n then kalo berjaya nak suh acik cube lak..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/last-berjimba.html

sayang said...

nak gemokk... haha

mie said...

tips yang menarik..
akan dicuba..
heheee

Megat Azfar said...

bapak ah..gile malas camtu. uitm aku tak kasi bawak motor, terpaksa bejalan. HAHA! sengal kan?

zamdayz said...

@puteri:

follow me.
nak kurus makan je bnyk2.
LOL!

zamdayz said...

@kimi:

sila la lu try lo.
haha

zamdayz said...

@adie:

later i proposed kat acik.
sure jadik!
haha

zamdayz said...

@sayang:

gemok xelok. diabetes.
berisi sikit je xpe.
huhu

zamdayz said...

@mie:

cube eh.
mest gempak.
haha

zamdayz said...

@megat:

kete buleh kan.
guna kete.
sbb ada 2 pilihan.
takpun naik bus dalam kampus (kalau ade)
LOL!

ASMIZA said...

wah..bleh try nih...haha...
follow u..=)

zamdayz said...

@asmiza:

thanx :)

nur-win. said...

cepat lah aku gemok lepas nih. :D

zamdayz said...

@nur:

Insya Allah cepat.
nak lambat2 pun buleh jugak.
bagi seimbang antara bergerak n xbergerak.
hihi

Mohammednajib said...

itu malas namanya,kalau xbyk berjalan,organ xbekerja.kalau baring saja darah xberedar

hans said...

hahahahahaa
ini punya tips tak menyihatkan weih

P/S : 5 Perkara Yang Menyebabkan Kita Takut Sewaktu Berada Di Asrama @ Hostel

ecah said...

gile!
semua benda tu aku slalu buat..
yg no 3 tu da mmg sifat semulajadi..

adeh..patotlah x mawu membesor aku ek.?

zamdayz said...

@mohamad:

XD

zamdayz said...

@hans:

that's penaja pesan pikiq dlu.
hihi

zamdayz said...

@ecah:

oh.xpasti pulak kenapa. mungkin ade sebab lain kot.
hehe

karl said...

hahaha..kalau dah kurus buat ape la nak gemuk pulak. tak elok gemuk2 ni, hehe

zamdayz said...

bukan gemok.
tambah berat je.
hehe

Post a Comment