Wednesday, February 2, 2011

.Kes Jumpa Tuan Pengetua.

" Tuan...saya pelajar praktikal dari UPSI. Memperkenalkan diri pada tuan sebelum melapor diri Isnin depan. (shake hand). Tuan ape khabar ? "

Haaaaa. My words. How is it ? Ok ? Biasalah. Jumpa bos besar. Bos besar kat SMART. Tau ? Alaaa. Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Talib la. Kat mane ? Teluk Intan Perak le kome. haisssshhhh ~

Agak neves rasanya nak jumpa bos untuk pertama kalinya walaupun belum masa untuk melapor diri sebagai guru pelatih. Tapi bagi aku perlu jumpa sebagai "salam nak masuk rumah orang. Tak lah nanti masa melapor diri seolah-olah macam orang main serbu je ". As my senior said (jadi cikgu dah pun ). Haaaa. Pesan orang yang dah melalui PENTING. Thats why datang gak even jauh. Naseb bek kawan aku teman. Leh la kiteorng melalak dalam kete sepanjang perjalanan menuju destinasi. Haha !!

Tuan Pengetua kata hati-hati dengan budak-budak sekolah zaman sekarang. Ade yang berani kenyit mata dengan cikgu. Dieorang tak kira dah kita sape.

"Saya dulu kat sekolah lama kita tegur budak, budak cakap : Luu sapa ?!!!!" Haaiiyaaaa. Ini macam kah. Saya tak cakap banyak. Pannggggg!!!! Bergarisss!!! ", cerita beliau yang nampak sangat berpengalaman dalam dunia pendidikan negara kita nih. 

Aku pun jawab, " Oh. macam tu ye tuan. Budak-budak sekarang dah tak boleh beza antara kawan dengan cikgu agaknya. Baek tuan. Terima kasih sebab ingatkan saya. Isnin nih saya lapor diri "

Tu die. Haha. Neves. Neves. Nak practical. Geng. Doakan gua ya. Amin. Amin. Amin.
Taka care semua. Kalau tak sehat tuh makan ubat ye, Chowww dlu. See u soon !!

Salam.

 .jangan tengik aku, tengok bilik belakang tuh. bilik bos aku.


.teman seperjalanan ke destinasi.



19 comments:

myezatul aQma said...

selamat berpraktikal !

Puteri Iqa Izyan said...

wahh.da nak setat praktikal. selamat2 :))

jum baca : ;))
Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

Qarl said...

jangan tengik??

jangan tengok haha

adamhafiz ツ said...

gudluck !

aty2 ngn stdnt2 tu ekk ?

hee:D

eiela said...

oo cikgu rupanya,,selamat menjalani tugas sebgai guru praktikal. selamat melayan ragam budak-budak nakal.

Latest Entri :
Episod 14 : Aku Seorang Blogger

IMANSHAH said...

selamat2 bro

DanieL AdiE said...

tengik tu ape zam??

selamat menjadi cikgu!

eddy syrol said...

good luck cikgu

zamdayz said...

@mye:

thanx
thanx.

zamdayz said...

@qarl:

yep.
sori sori.
'tengok' le.

qilamahadi said...

gituuu cikgu baruu kitaa
good luck cikgu !

zamdayz said...

@qila:

haisshhh.
jangan le.
malu ~
hehe

EIPUL said...

gudluck ngan praktikal kamu!
keke

kalo pengetua tu suka, bley terus stay jadik cikgu kat situ kan? haha

mye said...

good luck cegu..
haha..
my bru abes praktkl taon lps..
huhu

azam aziz said...

gud luck abg zam~~

sui nawi said...

Good luck !

Warna Warni Kehidupan said...

kalah tuan pengetua he3

TAYAR PANCIT said...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html

Lilyel said...

Hai, Salam.
Saya tengah buat survey pasal blogging untuk thesis saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

Post a Comment